Londonban a napokban zajlik Bernie Ecclestone bírósági tárgyalása, amelyben a Forma-1 kereskedelmi jogainak egy korábbi résztulajdonosa, a Constanin Medien igyekszik kárpótláshoz jutni, miután az eredeti, németországi eljárásban már tavaly ítélet született arról, hogy egy Gerhard Gribkowsky nevű bankár 44 millió eurós csúszópénzért 2005 végén áron alul adatta el az F1-es részvényeket a birtokosokkal.
Amellett, hogy Ecclestone-t tegnap zavarba hozta a bírósági forgóajtó, majd a tárgyalóteremben fitneszbemutatót tartott és a volt feleségéről viccelődött, egyéb “érdekes” dolgok is kiderültek. 
F1: Csapatfőnököket fizetett le Ecclestone 1
F1: Csapatfőnököket fizetett le Ecclestone 2

F1: Csapatfőnököket fizetett le Ecclestone

F1: Csapatfőnököket fizetett le Ecclestone

F1: Csapatfőnököket fizetett le Ecclestone 4
Fotó megosztása:
F1: Csapatfőnököket fizetett le Ecclestone 5


A Constantin jogi képviselője Ecclestone korrupcióra való hajlamának bizonyítására egy, a 2005-ösnél régebbi ügyet emlegetett fel: az F1 ura 1998-ban a Concorde Agreement akkori megújításakor  három csapatfőnöknek, Eddie Jordannek, Alain Prostnak és az arrowsos Tom Walkinshaw-nak is 10 millió dollárt fizetett az aláírásért. A pénzt nem a csapatok, hanem egyenesen a személyes bankszámláikra utalta az Ecclestone család kezében lévő Bambino Trust.
“Azért kapták a pénzt, hogy a csapataik aláírjanak, így volt?” – kérdezte a Constantin ügyvédje Ecclestone-t, aki rövid “igen”-nel válaszolt. 
Úgy tűnik egyébként, hogy Ecclestone nem csak jutalommal igyekszik elérni céljait: a már említett Gribkowsky – aki az angol kisember álláspontja szerint zsarolta őt – fizikailag is fenyegetve érezte magát, annyira “féltette a testi épségét” az F1 urától, hogy még a müncheni rendőrséggel is konzultált, idézte fel a Constantin képviselője.