A Forma-1-et három évtizede irányító Bernie Ecclestone idén már 83 éves, a tetejébe pedig több bírósági ügy is folyik ellene a sportág kereskedelmi jogainak 2006-os eladását illető korrupciós ügyekben, így egyre aktuálisabb kérdés az utódlás.
Az utóbbi években Ecclestone paddockbeli legjobb barátja, bizalmasa a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner lett, így sokak szerint ő veheti át a stafétát, amikor “az öreg” távozni akar vagy kényszerül, de a bajnoki alakulat vezetője azt mondja, egyáltalán nem ambicionálja ezt.
F1: Horner nem lenne Eccestone utódja 1
F1: Horner nem lenne Eccestone utódja 2

F1: Horner nem lenne Eccestone utódja

F1: Horner nem lenne Eccestone utódja

F1: Horner nem lenne Eccestone utódja 4
Fotó megosztása:
F1: Horner nem lenne Eccestone utódja 5


“Bernie egészségét látva szerintem mindannyiunkat túlél majd! És nem is izgat az ő munkája. Én egy csapat vezetésére koncentrálok, és amúgy is azt hiszem, Bernie egyszerűen pótolhatatlan, legalábbis egy személy biztosan nem lenne képes pótolni. Én nagyon jól érzem itt magam, erre koncentrálok, elkötelezett vagyok a csapat iránt” – mondta Milton Keynes-ben szerdán, ahol a csapat tagjaival közösen ünnepelték az Indiában megszerzett bajnoki címeket.
Horner álláspontja persze megváltozhat, ha mondjuk szétesik a csapat – Vettel egy napon a Ferrarinál köt ki, Adrian Newey az F1 helyett a vitorláshajókat választja – és/vagy pár versenyképtelen idény után a Red Bull úgy dönt, nem pénzeli tovább a projektet.
A csapatfőnök azt mondta, hogy az utóbbi középtávon teljesen kizárt.
“A Red Bull elkötelezte magát az F1-es jövő iránt legalább 2020-ig, aláírtuk az új Concorde Agreementet. Dietrich (Mateschitz, tulajdonos) a Red Bull létezésének második éve óta ilyen-olyan mértékben jelen van a Forma-1-ben. Előbb Gerhard Bergert támogatta, majd a Sauber szponzora volt, mielőtt aztán csapattulajdonos lett.”
 
“Elég körülnézni a motorsportban, hogy lássuk, mennyi kategóriában van jelen a Red Bull, és azt, milyen elkötelezett a márka a technikai sportok iránt – ez az elkötelezettség pedig Dietrichtől ered.”