A 2013-as konstruktőri bajnoki 2. hely sorsa még most, két futammal a vég előtt is nyitott, pillanatnyilag a Mercedes birtokolja a pozíciót, de a Ferrari lemaradása csak 11 pont, és két igen jó eredménnyel akár még a 37 pontos lemaradásban lévő Lotus is fordíthat.
A 3. és 2. hely között nagyjából 12 millió eurós különbség van az év végi pénzosztásnál, de a csapatfőnök, Ross Brawn azt mondja, nem ez az elsődleges motiváció: 
F1: A Mercedesnek nem csak anyagi kérdés a 2. hely 1
F1: A Mercedesnek nem csak anyagi kérdés a 2. hely 2

F1: A Mercedesnek nem csak anyagi kérdés a 2. hely

F1: A Mercedesnek nem csak anyagi kérdés a 2. hely

F1: A Mercedesnek nem csak anyagi kérdés a 2. hely 4
Fotó megosztása:
F1: A Mercedesnek nem csak anyagi kérdés a 2. hely 5


“Jól jön, nyilván jól jön. A költségvetésünket a célhoz szabjuk, a cél pedig a bajnoki cím megnyerése. Erre hajtunk, és ha a második hely megszerzésével sikerült növelni az erre fordítható keretet, az természetesen nagyon jól jön.”
“De azt hiszem, azért presztízskérdés is. Negyedikek, negyedikek, majd ötödikek voltunk az elmúlt három évben, szóval a mostani második hely szép lépés lenne a jó irányba. Emellett a bokszutcában a Red Bull mellé kerülnénk, pontosan ott akarunk lenni.”
“Szóval nagyon is presztízskérdés, és az idei bajnokságban már nem is maradt sok érdekesség ezen és Sebastian néhány újabb rekorddöntésén kívül.”
Bár Nico Rosberg Indiában (2.) és Abu-Dzabiban (3.) is dobogós lett, a Ferrari pedig nem valami versenyképes, Brawn azért nem meri favoritnak nevezni a Mercedest.
“Elég ingatag a helyzet, két fecske nem csinál nyarat! Tudtam, hogy jobban, eredményesebben kellene versenyeznünk, és az elmúlt pár futamon ezt is tettük. Nem volt tökéletes, de erősebbek voltunk, mint a korábbi néhány versenyen. Az autón semmi komolyabb módosítás nem történt, csak pár apróság itt-ott, viszont sikerült kihozni belőle a maximumot.”