Sebastian Vettel két további győzelemmel beállíthatja Alberto Ascari hatvanéves rekordját, a német pilóta azonban azt állítja, hogy nem a rekordok halmozásáért ül be az autóba. Abu-Dzabiban aratott diadalával Vettel zsinórban hét győzelemnél jár, ezzel beállította a hétszeres bajnok Michael Schumacher csúcsát.

F1: Vettelt nem motiválják a rekordok 1
F1: Vettelt nem motiválják a rekordok 2

F1: Vettelt nem motiválják a rekordok

F1: Vettelt nem motiválják a rekordok

F1: Vettelt nem motiválják a rekordok 5
F1: Vettelt nem motiválják a rekordok 6
Fotó megosztása:
F1: Vettelt nem motiválják a rekordok 7


“Nem a rekordokért ülök be az autóba” – mondta Vettel. “Az emberek csak azt látják, hogy nyertem hét versenyt, de azt nem, hogy mekkora kihívást jelentett minden egyes futam. Kivételes, hogy mindent ennyire összeraktunk, a bokszkiállásokat, a megbízhatóságot és minden egyebet.”

“A számok nem fontosak számomra, de nagyon-nagyon büszke vagyok ezekre is. Elég idős vagyok, hogy felismerjem, az F1 legkülönlegesebb pilótái közé kerültem.”

“Emlékszem, amikor kisgyerek voltam, és Michael ferraris győzelmeit néztem. Uralta az F1-et, nagyon erős autója volt, nagyon erős csapattal éveken át. Nagyon különleges elérni valami olyasmit, ami neki sikerült, nemcsak nekem, hanem az egész csapat számára.”