Míg a 10. helyről rajtoló Fernando Alonso egy lágy-közepes-lágy kombinációjú kétkiállásos stratégiával az 5. lett az Abu-Dzabi Nagydíjon, a 7. rajtkockából induló Felipe Massa végül nyolcadikként végzett, ő lágy-közepes-közepes menetrenddel ért be.


A brazil a futam után nem értette, hogy Alonsóhoz hasonlóan ő miért nem kapta meg a jóval gyorsabb lágy gumikat az utolsó etapra, hiszen a verseny első felében kimondottan sokáig életben tudta tartani őket.
“Kicsit bosszantó volt, hogy nem tudtunk egykiállásos stratégiát vinni, de az tényleg elég nehéz lett volna. A tempó egy kicsit túl nagy volt a gumikíméléshez.”
“Viszont amikor úgy döntöttünk, hogy lesz második kiállás, akkor nem a jó gumik kerültek fel. A közepeseket tettük fel, pedig a másik körönként vagy egy másodperccel gyorsabb, szóval ez eléggé megnehezítette a versenyt. Az első öt-hat között lehettem volna, egyértelműen az utolsó szakasz miatt nem sikerült” – panaszolta a Ferraritól az év végén távozó veterán.
“Kemény futam volt az elejétől a végéig. Sajnos nem tudtam ott végezni, ahol lehetett volna, de mindenképpen keményen küzdöttem, ez számít!”