Lewis Hamilton megpördüléssel fejezte be az abu-dzabi időmérőt, az angol azt állítja, nem ő hibázott, hanem műszaki hiba történt. Hamilton így nem tudott csapattársa, Nico Rosberg elé kerülni, de nemcsak a technikai hiba miatt fájhat a feje. A negyedik helyet érő körében biztosan négy kerékkel elhagyta a pályát a célegyenesre ráfordító kanyarban, a felügyelők pedig előre jelezték, hogy ezt nagyon szigorúan fogják nézni.

F1: Bekrepált Hamilton autója 1
F1: Bekrepált Hamilton autója 2

F1: Bekrepált Hamilton autója

F1: Bekrepált Hamilton autója

F1: Bekrepált Hamilton autója 4
Fotó megosztása:
F1: Bekrepált Hamilton autója 5


Hamilton egy jobb második körrel, pontosabb ráfordulással gondoskodhatott volna róla, hogy a lecsúszás ne veszélyeztesse a pozícióját, most viszont aggódhat. Ha elveszik a körét, a negyedik helyett csak a tizedik helyről indulhat.

“Valami megadta magát az autó jobb oldalán” – mondta Hamilton. “Átmentem a sikánon, aztán kitört a hátulja. Próbáltam továbbmenni, de akármit csináltam, az autó meg sem mozdult. Ezen a pályán nagyon nehéz előzni, nagyon fontos előre kerülni a rajtrácson.”

“Remélhetőleg sikerül jól rajtolni, és aztán harcban lehetünk a dobogós helyekért. Azért legalább hálás lehetek, hogy nem estem túlságosan hátra.” Hamilton pályaelhagyását végül nem vizsgálták, a Mercedes pedig kiderítette, hogy a jobb hátsó lengőkar törése okozta a kicsúszást.