Fernando Alonsóval utoljára a tavalyi Európa Nagydíjon esett meg, hogy nem jutott be a Q3-ba. Ha úgy vesszük, ez remek előjel a spanyol számára, mert Valenciában így is nyerni tudott, Abu-Dzabiban azonban nem számít hasonló bravúrra a 11. helyről.

Alonso: Nem vagyunk versenyképesek! 1
Alonso: Nem vagyunk versenyképesek! 2

Alonso: Nem vagyunk versenyképesek!

Alonso: Nem vagyunk versenyképesek!

Alonso: Nem vagyunk versenyképesek! 18
Alonso: Nem vagyunk versenyképesek! 19
Alonso: Nem vagyunk versenyképesek! 20
Alonso: Nem vagyunk versenyképesek! 21
Alonso: Nem vagyunk versenyképesek! 22
Alonso: Nem vagyunk versenyképesek! 23
Alonso: Nem vagyunk versenyképesek! 24
Alonso: Nem vagyunk versenyképesek! 25
Alonso: Nem vagyunk versenyképesek! 26
Alonso: Nem vagyunk versenyképesek! 27
Alonso: Nem vagyunk versenyképesek! 28
Alonso: Nem vagyunk versenyképesek! 29
Alonso: Nem vagyunk versenyképesek! 30
Alonso: Nem vagyunk versenyképesek! 31
Alonso: Nem vagyunk versenyképesek! 32
Fotó megosztása:
Alonso: Nem vagyunk versenyképesek! 33


“Az egész hétvégén nem voltunk versenyképesek, és nemcsak én, ez mindkét Ferrarira igaz” – jelentette ki Alonso. “Az időmérőn ugyanez volt. Nem tudtuk tartani a többiek tempóját, és a Q2-ben futott köröm sem volt tiszta. Benne hagytam néhány tizedet.” Alonso eleve másodikra futotta Q2-es körét, mert az elsőbe kétszer is látványosan belehibázott, ami biztosan nem tett jót a gumiknak.

Alonso szerint vasárnap még lehet javítani. “Az idén már többször láthattuk, hogy egy top10-en kívüli rajt akár jobban is elsülhet az új gumik miatt. Remélhetőleg holnap is így lesz, de kemény lesz: jelenleg nem vagyunk a Lotus és a Mercedes szintjén, de muszáj értékes pontokat szereznünk. Meglátjuk, mit hoz a holnap, az biztos, hogy kemény verseny lesz.”

A Q3-ba bejutó, végül a 8. rajtkockát megszerző Felipe Massa így beszélt az időmérő után:
“Ma a hetedik hely lett volna a maximum számunkra, azonban az utolsó kanyarban volt egy túlkormányzottságom, de így is kihoztam mindent az autóból. Az időmérő előtt arról beszélgettünk Fernandóval, hogy a Q3-ba való bejutás sem biztos. A tapadás nagyon fontos ezen a pályán, az autónknak pedig régóta ez az egyik problémája. Nem fekszik nekünk ez a helyszín.”
 
“Ez van, ilyen az autónk, és most lassabb a Mercedesnél. Mindent beleadunk majd, hogy (a bajnokságban előttünk álló) Lotus és Mercedes előtt végezzünk, de jobb az autójuk. Szerencse is kell majd, ha a Mercedesek előtt akarunk zárni, hiszen ők ma az első helyekért küzdhettek.”
Alonso: Nem vagyunk versenyképesek! 34


Massa az elmúlt hat versenyhétvégéből immár ötödszörre kvalifikált Alonso elé, az állás pillanatnyilag 9:8 a spanyol javára az egész idényre vetítve, ennek természetesen örült:
“Tény, hogy nagy a verseny közöttünk, az időmérőn az egész év kiegyenlített volt köztem és Fernando között. Jól teljesítettem az időmérőkön és mostanra a futamokon is közelebb vagyok. Igyekszem a lehető legjobban befejezni a maradék három versenyt.”
Az időmérős témáról ezt mondta Alonso:
“Majd meglátjuk, mi lesz a verseny végén. A kvalifikáció nem minden. Sokat lehet játszani az autóval, hogy az időmérőn gyors legyen, de a versenyen aztán lassabb. A kvalifikációból nem nagyon lehet következtetéseket levonni” – hangsúlyozta a spanyol, aki korábban viszont maga is pont ezt tette
“Az elmúlt 3-4 hétvégén Felipe előttem volt az időmérőkön, de a versenyeken én végeztem előrébb, én szereztem több pontot. Szombaton lehet villantani, jó beszédtéma, de a pontokat vasárnap osztják.”