Amikor pár héttel ezelőtt első ízben merült fel komolyan, hogy a csapatfőnök, Ross Brawn az idény végén távozik a Mercedestől, a csapat pilótái hangsúlyosan arról beszéltek, hogy nem szeretnék ezt.
“Nagyszerű főnök. Nem tudom, mik a tervei, de én nagyon szeretném, ha maradna” – nyilatkozta Hamilton Szuzukában, hozzátéve, hogy Brawnnak nagy szerepe volt abban, hogy a Mercedeshez szerződjön. “Volt pár nagyszerű beszélgetésünk, mielőtt meghoztam a döntést. Képbe helyezett a csapat irányát illetően, nagy szerepe volt abban, hogy ide szerződtem.”
F1: Hamilton meglenne Ross Brawn nélkül 1
F1: Hamilton meglenne Ross Brawn nélkül 2

F1: Hamilton meglenne Ross Brawn nélkül

F1: Hamilton meglenne Ross Brawn nélkül

F1: Hamilton meglenne Ross Brawn nélkül 6
F1: Hamilton meglenne Ross Brawn nélkül 7
F1: Hamilton meglenne Ross Brawn nélkül 8
Fotó megosztása:
F1: Hamilton meglenne Ross Brawn nélkül 9


“Nagyon jó lenne, ha maradna, mert igazán jó a viszonyom vele, és kiváló csapatfőnök” – mondta ugyanakkor Nico Rosberg.
Ugyan kifelé még mindig azt kommunikálják a Mercedesnél, hogy egyelőre nem dőlt el semmi, de a hírek szerint mára biztos, hogy Brawn menni fog. Erre utal az is, hogy Hamilton csütörtökön már egészen másképp beszélt a témáról.
“Több jelentős oka is volt, amikor úgy döntöttem, hogy ehhez a csapathoz igazolok, az ő jelenléte csak a hab volt a tortán. Ahogy beilleszkedtem, megtanultam, hogy ki kicsoda és hogy mennyi hihetetlenül tehetséges ember van itt.”
“Jó főnök, élvezetes vele dolgozni, nagyszerű a hozzáállása. Csapatfőnökként jó atmoszférát teremt, de azt hiszem, minden csapatfőnöktől elvárható ez. Bárhogy is döntsön, remélem, hogy az a legjobb döntés lesz számára, emellett meggyőződésem, hogy akár vele, akár nélküle, mindenképp erős marad a csapat.”
A kérdésre, hogy szerinte nagy veszteség lenne-e a Forma-1 számára Brawn kiszállása, a 2008-as bajnok így felelt: “A sport megy tovább, akár itt vagyok, akár nem, akár itt van ő, akár nincs. Minden megy tovább. Szóval nem hiszem, hogy veszítene vele a Forma-1, én nem így nézem a dolgot.”
F1: Hamilton meglenne Ross Brawn nélkül 10


Abu-Dzabiban Brawn korábbi pilótáját, a 2009-ben vele a bajnoki címig jutó Jenson Buttont is megkérdezték ugyanerről, a mclarenes így válaszolt:
“Az ő csapatának mindenképp nagy veszteség, nekünk, a többieknek viszont inkább jól jön. Ross nagyszerű csapatvezető, erős és magabiztos ember. Azt hiszem minden csapatban jól jönne egy Ross Brawn. Szóval meglep, hogy távozni fog, nyilván megvannak az okai, de én nem tudhatom, mik azok.”