A BBC kedden a Mercedes ügyeiben eddig mindig jól tájékozott szakkommentátora, Eddie Jordan értesülései alapján arról tudósított, hogy eldőlt, a csapatfőnök, Ross Brawn távozni fog az alakulattól 2013 végén.
A hír az előzmények alapján teljesen logikus és hihető, azonban a csapat címzetes elnöke, Niki Lauda kategorikusan cáfolta a megjelenteket.
F1: Lauda kiakadt a Brawn-pletykán 1
F1: Lauda kiakadt a Brawn-pletykán 2

F1: Lauda kiakadt a Brawn-pletykán

F1: Lauda kiakadt a Brawn-pletykán

F1: Lauda kiakadt a Brawn-pletykán 6
F1: Lauda kiakadt a Brawn-pletykán 7
F1: Lauda kiakadt a Brawn-pletykán 8
Fotó megosztása:
F1: Lauda kiakadt a Brawn-pletykán 9


“Utálom ezt a szarkavarást. Teljes baromság ez a spekuláció. A helyzet tiszta: nem olyan rég beszélgettünk Ross-szal, és megegyeztünk, hogy a brazíliai szezonzárón visszatérünk a témára, majd akkor mondja meg, hogy marad vagy megy-e” – mondta a Daily Mailnek. 
“Én igyekszem mindent megtenni, hogy maradásra bírjam, de nem én döntök, hanem ő. Ha marad, akkor ő lesz a csapatfőnök – és csakis az -, ha nem, akkor visszavonul” – utalt arra spekulációra, miszerint a Mercedesnél 2014-től új vezetési struktúrát szeretnének, amelynek keretében Toto Wolff vinné a gazdasági-politikai ügyeket, míg a műszaki oldalt a McLarentől átcsábított Paddy Lowe irányítaná, Brawnt pedig a háttérbe tolnák valamilyen más pozícióba.
“Az új autó, az új motor érkezésével, a sok jövő évi változás miatt bízom benne, hogy nem fog távozni. Különben is, miért most döntene a távozás mellett, amikor nagy csatában vagyunk a konstruktőri bajnokságban a második helyért? Mi egyáltalán nem sürgetjük” – tette hozzá az osztrák.
Lauda cáfolata ellenére az F1 ura, Bernie Ecclestone is úgy tudja, Brawn nem marad a Mercedesnél. “Szerintem már eldöntötték, hogy Ross menni fog, vége az ügynek.”