A múlt héten a Toro Rosso meglepetésre azt jelentette be, hogy a korábban favoritnak számító Antonio Felix da Costa helyett az eddig csak alsóbb kategóriákban versenyző 19 éves orosz Red Bull-neveltet, Danyiil Kvjatot ültetik majd a nagycsapathoz távozó Daniel Ricciardo helyére.
Kvajt ugyan nem ment rosszul az alsóbb szériákban, de a Formula BMW-s, kisebbik Formula Renault-s, GP3-as és Forma-3-as tapasztalatok igen messze vannak a Forma-1-től. 
2010 óta versenyez magasabb kategóriákban, az eredményekkel pedig nincs gond
2010 óta versenyez magasabb kategóriákban, az eredményekkel pedig nincs gond

F1: Kvjat lesz az új Räikkönen?

F1: Kvjat lesz az új Räikkönen?

2010 óta versenyez magasabb kategóriákban, az eredményekkel pedig nincs gond
Vajon követi példáját? Kvjat és Vettel
A Formula Renault kétliteres autói, valamint a GP3 után komoly lépcsőfok a Forma-1
F1: Kvjat lesz az új Räikkönen? 16
F1: Kvjat lesz az új Räikkönen? 17
F1: Kvjat lesz az új Räikkönen? 18
Érett, koncentrált, gyors, és a legjobb választás a csapat hosszú távú céljait nézve. Így szól a hivatalos álláspont, de ha jön egy orosz szponzor jövőre, akkor mindenki számára világossá válik a választás oka
F1: Kvjat lesz az új Räikkönen? 20
A Red Bull motorsport részlegének ura, Helmut Marko felel az energiaital gyártó pilótakeltetőjéért, nála csak a legjobbak rúghatnak labdába
F1: Kvjat lesz az új Räikkönen? 22
Fotó megosztása:
F1: Kvjat lesz az új Räikkönen? 23


A Red Bull tulajdonosa ennek ellenére nem félti az oroszt, szerinte hasonló meglepetést okozhat majd, mint a 2001-ben a szintén a  Formula Renault-ból egyenesen az F1-be lépő Kimi Räikkönen.   
“Ha megnézzük Räikkönent vagy Massát, azt, hogy még az alsóbb kategóriákban is viszonylag kevés tapasztalat gyűjtése után milyen gyorsan tudtak alkalmazkodni a Forma-1-hez, akkor Kvjat is képes lehet majd erre” – utalt az akkoriban a Red Bull által szponzorált Saubernél bemutatkozott, mára sikeres veteránokká vált pilótákra. 
“Figyeltük, ahogyan Danyiil fejlődött idén a Forma-3-ban és a GP3-ban, nagyon is figyelemreméltó volt. Úgy láttuk, hogy fiatal srácból fiatal férfivé érett. Felix hullámzóan teljesített, néha nagyon gyors volt, azonban nem volt egyenletes. Végül pedig: Kvjat még csak 19, da Costa pedig 22 éves, ez is megkönnyítette a döntést” – utalt az oroszban rejlő nagyobb fejlődési potenciálra az osztrák milliárdos.
Kvjat egyelőre mindössze 22 kört ment F1-es autóval a júliusi silverstone-i ifjoncteszten, azonban a napokban valamikor beül majd egy 2011-es Toro Rossóba/Red Bullba, hogy 300 km után megszerezhesse az F1-es jogosítványt, a szuperlicencet, ha pedig meglesz, akkor az Amerikai és a Brazil Nagydíj első szabadedzésén is vezetni fog, immár az idei járgánnyal.