Abu-Dzabiban az indiaihoz hasonló jó szereplést vár a Mercedes, amely a konstruktőri bajnokság második helyéért harcol. “Az abu-dzabi hétvége az egyik kedvencem” – mondta Nico Rosberg. “Az alkonyat miatt nagyon különleges verseny, a megszokott menetrendtől is jó eltérni egy kicsit.”


“A pályán hasonlóan jó tempót szeretnénk mutatni, mint Indiában, remélhetőleg az eredmény is hasonló lesz. Az előző nagyon pozitív hétvége volt számomra, elégedetten tapasztaltam, hogy újra lendületben vagyunk a második helyért.”

Rosberghez hasonlóan Lewis Hamilton is szereti a sivatagi hétvégét. “Mindig jól szórakozom” – fogalmazott az angol pilóta. “A pálya és a környéke is lenyűgöző, a versenyt pedig különlegessé teszi, hogy napfényben kezdünk, majd jön az alkonyat és az éjszakai fények.”

“Három verseny van hátra, végig keményen fogjuk nyomni, mert remek eredményeket érhetünk el ebben a szakaszban. Mostantól a kiegyensúlyozottság lesz a kulcs, jó helyezésekkel magunk mögött tudjuk tartani a riválisokat. Készen állunk a kihívásra!”

Ross Brawn csapatfőnök úgy érzi, Abu-Dzabi a szezon egyik fénypontja. “Különleges show-ban lesz részünk a csodálatos létesítmények és az alkonyat különlegessége miatt” – így Brawn. “Az indiaihoz hasonló hétvégét szeretnénk produkálni, hogy megerősítsük a helyünket a bajnokságban. A hosszú egyenesek ellenére a pályán nehéz előzni, erre oda kell figyelnünk.”