A vasárnapi Indiai Nagydíj záró szakaszában Kimi Räikkönen gumijai elfogytak, nem tudta végigvinni az egykiállásos stratégiát, miközben Romain Grosjeannál működött a dolog, így gyorsan közelített a finnre.
Amikor a francia utolérte a 2007-es bajnokot, előzni is próbált, de ez elsőre nem sikerült, így a Lotus vezető versenymérnöke, Alan Permane keresetlen szavakkal utasította Räikkönent az elengedésre, amire ő is káromkodva válaszolt.
F1: A Lotus bocsánatot kért a trágárkodásért 1
F1: A Lotus bocsánatot kért a trágárkodásért 69


A párbeszéd rendes vihart kavart a szurkolók körében, így a pilótákkal való elbeszélgetést is beígérő csapatfőnök, Eric Boullier hétfő este elnézést kért a történtekért:
„Romain akkor körönként két másodperccel gyorsabb volt Kiminél, szóval még csak nem is igazi csapatutasítás volt ez. A nyilvánvaló lépést tettük csak meg azzal, hogy Kimit az elengedésre szólítottuk, hiszen Massa lenyúlhatta volna a dobogós helyezésünket.”
„Visszatekintve, a rádióüzenet kevésbé indulatosan is elhangozhatott volna. De nagy volt a feszültség, sok műszaki probléma is volt, és elhangzott néhány nem megfelelő szó. Tudom, hogy sokakat meghökkentett ez, így nem tehetek mást, mint hogy a csapat nevében bocsánatot kérek! Nem fog többé előfordulni.”