Duplán ünnepelhet a Red Bull Indiában, az egyéni mellett a konstruktőri bajnoki címet is megnyerte a csapat. Christian Horner csapatfőnöknek csak az fáj, hogy Mark Webber kiesett. „Ez egy elképesztő nap, nem találom a szavakat arra, amit Sebastian az elmúlt négy évben bemutatott” – mondta Horner.

F1: Leborultak Vettel előtt a főnökei 1
F1: Leborultak Vettel előtt a főnökei 69


„Egy kicsit szomorú, hogy azon a napon, amikor megnyertük a konstruktőri címet, Mark nem tudta befejezni a versenyt, és így nem lett meg a kettős győzelem. Ami a mai napot és a szezont illeti, nem akarunk semmit elvenni Sebastiantól, aki szenzációs volt. Tudta, hogy át kell verekednie magát a mezőnyön, és megcsinálta. Ezzel megnyitotta maga előtt az utat a győzelem felé.”

„Tegnap este döntöttük el, hogy gyorsan lecseréljük a gumikat, és Sebastianra bízzuk magunkat. Mark mással próbálkozott, és tökéletesen meg is csinálta, amit kellett. Nagy kár, hogy ez nem volt elég. Mindenkit elöntöttek az érzelmek, amikor Sebastian átment a célvonalon. Mondtam neki, hogy próbálja meg stílusosan megcsinálni, és ezt is megtette: zsinórban harmadszor nyerte meg az Indiai Nagydíjat, ami elképesztő. Nála is voltak egyébként elektronikai gondok, előbb a KERS-t kapcsoltattuk ki, majd kértük, hogy ne használja az itatóját, mert nem találtuk a hibát. De ez sem állította meg Sebastiant.”

A Red Bull sokat köszönhet Adrian Newey főtervezőnek, aki szintén boldogan értékelt. „Remek érzés!” – fogalmazott Newey. „Néhány évvel ezelőtt friss kalandnak indult, hogy a Red Bullhoz érkeztem, és fantasztikus utazás lett belőle. Milton Keynesben nagyszerű csapat jött össze, mindenki nagyon keményen dolgozik, és ennek ez az eredménye.”

F1: Leborultak Vettel előtt a főnökei 70


„Nehéz megmondani, melyik a legszebb győzelem, de az első, a Williamsszel mindig különleges lesz. És szép a 2010-es siker is a Red Bullnál, amikor minden esélylatolgatásra rácáfolva lettünk elsők. Ehhez soha nem lehet hozzászokni. Ami Sebastiant illeti, ő egy olyan átlagos srác, aki két lábbal jár a földön. A sikerei ellenére sem változott meg, nagyon intelligens, és mindene megvan ahhoz, hogy mindig megcsinálja, amit eltervezett. Valóban nagy élmény együtt dolgozni vele.”