Tegnap röppent fel, hogy az újdelhi legfelsőbb bíróságon a hétvégi Indiai Nagydíj betiltását kérelmezték arra hivatkozva, hogy a szervezők az elmúlt két évben nem fizették meg a szórakoztató rendezvényekre kirótt adót.


A bíróság péntekre ígért döntést, de ma délelőtt egy, az ügyben érintett – a híradásokban meg nem nevezett – jogász arról tájékoztatta a sajtót, hogy az érdemi tárgyalást és döntést a jövő hétre napolták, azaz csak a verseny vasárnapi megtartása után dől majd el, hogy megrendezhető-e a futam. 
Ezt a hétvégét megúszták a szervezők, de ettől még igen rosszul áll az Indiai Nagydíj szénája, hiszen 2014-re kikerült a versenynaptárból, és bár a terv a 2015-ös visszatérésről szól, objektíven szemlélve elég nehéz hinni ebben.
A szervező Jaypee Sports a bevételek miatt is aggódhat, ugyanis az érdeklődés zuhanása a harmadik évben folytatódni látszik, a pénteki mindössze 32 ezer jegyet adtak el összesen a hétvégére – a Buddh pálya 100 ezer férőhelyes. 
2011-ben, az első rendezéskor még 95 ezren voltak kíváncsiak az Indiai Nagydíjra, tavaly viszont már csak 62 ezer jegyet adtak el, a látogatók harmada eltűnt.