A Williamsnél valami nincs rendben a kerékrögzítési rendszerrel, vagy az anyák, vagy a csavarpisztolyok hibásak, mindenesetre a csapatnál két hétvégén belül kétszer akadt ilyen probléma.
Két hete a Japán Nagydíj első edzésén Pastor Maldonado jobb hátsója búcsúzott az autótól, péntek délután pedig a jobb első kerék rögzítőanyája vált le a kerékről és pattogott végig a pályán. A venezuelai pilóta gyorsan félrehúzódott, így ezúttal maga a kerék a helyén maradt.


Az ügyet természetesen megvizsgálták a versenybírók, és ahogy Szuzukában, ezúttal is 60 ezer eurós (18 millió Ft) bírságot szabtak ki a csapatra.
“A stewardok tudomásul vették, hogy ezúttal a kerék az autón maradt, és hogy most az anya félrekapása miatt esett le a rögzítő. Bár a stewardok elismerik, hogy a csapatnál már javítottak a kerékrögzítési rendszeren, a csapatnak biztosítania kell, hogy sem a kerék, sem az anya nem hagyja el az autót. Figyelembe véve, hogy a második esetről van szó, viszont a kerék most a helyén maradt,  a versenybírók úgy döntöttek, hogy a 60 ezer eurós bírság megfelelő” – szólt az ítélet.
Az idén történetének legsiralmasabb évét töltő Williams ezzel két hét alatt 36 millió forintnyi összeget veszített csak a kerekek miatt.