Míg a csapatok többsége már réges-rég, tavaly nyárra megegyezett az F1 jogtulajdonosát képviselő Bernie Ecclestone-nal a részvétel pénzügyi feltételeiről, az első három idényében végig sereghajtók közé tartozó Marussia még a 2013-as idény kezdetére sem kapott szerződést.
A Marussiát sem túrják ki az F1-ből 1
A Marussiát sem túrják ki az F1-ből 2

A Marussiát sem túrják ki az F1-ből

A Marussiát sem túrják ki az F1-ből

A Marussiát sem túrják ki az F1-ből 4
Fotó megosztása:
A Marussiát sem túrják ki az F1-ből 5


Az F1 ura többször beszélt már arról, hogy neki elég lenne 10 csapat, így nem tűnt lehetetlennek a Marussia szándékos kitúrása sem, mostanra azonban velük is megkötötte a szerződést, írja az Autosport.
“Megerősíthetem, hogy megegyeztünk a jogtulajdonossal, megkötöttük a kétoldalú szerződésünket. A tartalmat illetően nem nyilatkozhatunk, de annyit mondhatunk, hogy nagyon örülünk a megegyezésnek. Most már mi is a többi csapathoz hasonlóan haladhatunk előre” – mondta a sportigazgató-ügyvezető, Greame Lowdon.
Bár a Marussia-főnök nem volt hajlandó részletekbe menni, az Autosport úgy tudja, a szerződésükben sikerült kialkudni a garantált év végi pénzt arra az esetre, ha nem sikerül a bajnokság utolsó pénzdíjjal járó, 10. helyén zárniuk.