December 6-án tisztújítást tart a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), az elnök, Jean Todt az újraválasztására készül, de azért akad egy magányos ellenjelölt, David Ward is.
Az angol szakember már a porodra lépése idején jelezte, hogy a legfőbb célja az FIA működési visszásságainak felszínre hozása, korrigálása. Ward rögtön azzal kezdte, hogy Todtot a szervezet etikai bizottsága elé citálta, ugyanis szerinte az elnök a pozíciójával visszaélve, már jóval a választási időszak hivatalos kezdete előtt támogató nyilatkozatokat szerzett a dél-amerikai és ázsiai tagszervezetektől, autókluboktól.
Ward, a kihívó

Ward, a kihívó


Az ügyben az etikai bizottság múlt pénteken tartotta a meghallgatást, tegnap pedig nyilvánosságra hozta a döntést, amely szerint Todt nem csinált semmi elítélendőt, nincs bizonyíték, hogy az elnök akár kényszerrel, akár “vesztegetéssel” jutott volna támogatói levelekhez, amelyek amúgy sem jelentenek kényszert, ugyanis a választás titkos lesz.
Ward helyzete cseppet sem könnyű, a sikeres kampányát az is nehezíti, hogy az elnökjelölteknek a hivatalos jelöltetésükkor egy hétfős, nemzetközi alelnök-jelölti stábot is meg kell nevezniük, a Todtot támogató tagszervezetektől pedig nyilván nem csatlakozik hozzá senki. 
Erős ellenjelölt lehetett volna az arab Mohammed bin Szulajem, de ő az indulás meglebegtetése után végül besorolt Todt mögé.