Magyarországi World Series by Renault: az év versenye 2013-ban. Szokás szerint az évad utolsó versenyhétvégéjén, ezúttal a katalán Forma-1-es pályán kihirdették a következő esztendő naptárát. Tették ezt rögtön azután, hogy díjazták a WSR idei évadjának – szakmai zsűri által megszavazott – eseményét (2013 Best Meeting Award), amit a magyarországi versenyhétvége nyert el. 


Ez méltó elismerése a – nemzetközi szervezőcsapat munkáját hatékonyan kiegészítő – magyar teamnek (a Renault Hungária munkatársainak, a helyszíni kommentátoroknak, a Hungaroring csapatának, továbbá a helyi szponzoroknak és kiállítóknak), akik hungaroringi WSR-en dolgoztak, amelyre a zord, esős időjárás ellenére 105 ezren látogattak ki. 
Nem csoda hát, hogy a 2014-es versenynaptárba elsőként került be Magyarország (2014. szeptember 13-14.), így a World Series by Renault tizedik szezonját nyolcadik alkalommal gazdagítja a mogyoródi Forma-1-es pálya.
A magyar versenyhétvége 2014-es dátuma a sportág szempontjából azért is izgalmas, mert az évad akkor fordul a célegyenesbe, és a bizonyítási kényszertől egyre inkább fűtött pilóták mindent megtesznek a végső siker, a bajnoki cím elérése érdekében. A versenyek mellett pedig a szokásos programok is várják majd a nézőket: a szimulátorokkal kiegészített vidámparktól kezdve a látványos show-kig – szokás szerint ingyen.
Magyarország a Renault kedvence 3


A jövő évi menetrendbe újoncként bekerül a spanyolországi Jerez de la Frontera, visszatér a Nürburgring és továbbra is Forma-1-es betétfutamként szerepel a WSR Monacóban. A versenynaptár kidolgozásakor a Renault Sport Technologies szakemberei kényesen ügyeltek arra, hogy a klasszikus F1-es – mint amilyen a Hungaroring is – és az új távlatokat nyitó helyszínekkel megszilárdítsák a WSR pozícióját a Forma-1 leghatékonyabb pilótaképző és -fejlesztő programjaként.