Nagy a harc a Ferrari, a Mercedes és a Lotus között a konstruktőri bajnokság második helyéért, a Mercedes jó indiai szerepléssel kerülne lépéselőnybe. “Az utolsó három verseny mutatta, hogy reális esélyünk van a második hely megszerzésére” – mondta Toto Wolff sportigazgató. A Ferrari előnye tíz pont a Mercedesszel szemben a konstruktőri versenyben.


“Nincs okunk félni a hátralévő pályáktól, az ilyeneken eddig gyorsak voltunk idén. Ez lehet a helyzet Indiában is, ahol a szezon egyik legnagyobb megterhelést jelentő kanyarja (10-es) is van. A szokásos profi munkát várom, mindkét autóval a dobogót célozzuk.”

Lewis Hamilton szerint az indiai pálya ritmusos. “Nagyon élveztem a korábbi két indiai látogatást” – fogalmazott az angol. “Fantasztikus támogatást kaptunk a szurkolóktól, az egész ország egy pezsgő, vibráló valami. A pálya vonalvezetése ritmusos, imádom a gyors kanyarokat és a nagy sebességet.”

“Erős hétvégében reménykedünk a korábbi nehéz versenyek után, mindent megteszünk, hogy a maximumot hozzuk ki az autóból az utolsó négy versenyen. Tudjuk, hogy jó autónk van, és ha a helyükre kerülnek a dolgok, még jó eredményeket érhetünk el vele.”

Hamiltonhoz hasonlóan Nico Rosberg is erőny idényzárásban bízik. “India nagyon izgalmas ország, mindig akad valami új felfedeznivaló” – darálta le a kötelezőt a német. “Maga a pálya nagy kihívást jelent, a hosszú egyenes végén remek előzési lehetőséget is kínál. A verseny remélhetőleg nagyon izgalmas lesz.”

“Az elmúlt néhány verseny nem alakult a legjobban számunkra, most egy jó hétvégében reménykedem. Mindannyian elszántan küzdünk azért, hogy erősen fejezzük be az évet, és megszerezzük a konstruktőri bajnokság második helyét.”