Timo Glock idén januárban szakított a Marussiával és egyben a Forma-1-gyel is, de gyorsan új munkát talált, a BMW versenyzői állást adott neki a Német Túraautó-bajnokságban.
A 31 éves pilóta számára ugyan nem alakult túl gyümölcsözően a debütáló szezon, a Red Bull Ringen a harmadik fordulóban szerzett 3. helyén kívül pont sem jött össze, de a hétvégén Hockenheimben tartott szezonzárón rámosolygott a szerencse, a finálén ő győzött.
Hat év után nyert futamot Timo Glock 1
Hat év után nyert futamot Timo Glock 2

Hat év után nyert futamot Timo Glock

Hat év után nyert futamot Timo Glock

Hat év után nyert futamot Timo Glock 6
Hat év után nyert futamot Timo Glock 7
Hat év után nyert futamot Timo Glock 8
Fotó megosztása:
Hat év után nyert futamot Timo Glock 9


Az esős, nehéz futamon elért DTM-sikerrel Glock hatéves nyeretlenségi sorozatot szakított meg, hiszen ezt megelőző legutóbbi futamgyőzelmét még a GP2-ben, a 2007-es bajnoki szezonjában szerezte meg. A német pilóta az F1-ben nem állhatott a dobogó tetejére, 2008-ban és 2009-ben is egy-egy második hely volt a legjobb eredménye.
A DTM bajnoka amúgy idén a német Mike Rockenfeller lett, az Audi pilótája már a cím birtokában érkezett az utolsó fordulóra. A konstruktőri cím a BMW-é lett, a bajor márka a tavalyi visszatérés után duplázott.
A DTM állandó betétrendezvényeként zajló Forma-3-as Európa-bajnokság is lezárult, az utánpótlásszériában a tavalyi harmadik hely után az olasz Raffaele Marciello idén behúzta a címet.
Hat év után nyert futamot Timo Glock 10


A hétvégén szintén véget ért a World Series by Renault 2013-as idénye. A barcelonai szezonzárón a fő kategória, a Formula Renault 3.5 bajnokság első három helyén három F1-es palánta zárt. A bajnok a McLaren tesztpilótája, a dán Kevin Magnussen lett – ha minden jól megy, 2014-ben már az F1-ben versenyezhet a Marussiánál -, mögötte a szintén mclarenes kötődésű belga Stoffel Vandoorne, míg a 3. helyen a Red Bul-nevelésű, a Toro Rossónál esélyes portugál Antonio Felix da Costa zárt.