Kimi Räikkönen az idény őszi ázsiai szakaszának kezdete óta – ami nagyjából egybeesett a Ferrarihoz való átszerződésének bejelentésével – kicsit küszködik a pályán, elsősorban az időmérős tempó tekintetében van hátrányban csapattársához, Romain Grosjeanhoz képest.
Räikkönen: Ha unom, lelépek! 1
Räikkönen: Ha unom, lelépek! 2

Räikkönen: Ha unom, lelépek!

Räikkönen: Ha unom, lelépek! 5
Räikkönen: Ha unom, lelépek! 6
Fotó megosztása:
Räikkönen: Ha unom, lelépek! 7


Egyesek szerint miután már biztossá vált a Ferrarihoz való visszatérése, Räikkönen nem motivációja megcsappant, nem hajt úgy a Lotusnál.
“A motivációm sosem változik, ugyanolyan, mint az év elején. Az, hogy jövőre csapatot váltok, semmin nem változtat számomra. Továbbra is szeretnék még futamokat nyerni idén. Nem csak körözgetni vagyok itt, mindig a maximumot akarom nyújtani, szóval a jövő év egyelőre egyáltalán nem izgat” – cáfolt a 2007-es bajnok.
“Mindig is mondtam, hogy ha nem élvezném, akkor el sem mennék a futamokra. Simán lelépek, ha úgy érzem, semmi értelme olyasmit csinálni, amihez nincs kedvem. Jó néhány dologért nem rajongok (az F1-ben), de a versenyzés kárpótol ezekért. Elégedett vagyok a dolgok alakulásával, és remélem, hogy még jobbak lesznek ezután!” – tette hozzá.
A Lotus főnöke, Eric Boullier sem gondolja, hogy Räikkönen leeresztett, szerinte inkább Romain Grosjean egyre erősebb formája “torzítja” a képet.
“Nem hiszem, hogy elfogyott Kimi motivációja. Inkább arról van szó, hogy Romain is újra beszállt a versenybe. Emlékezzünk csak, már tavaly év elején is eléggé ott volt vele, aztán egy kicsit elveszett, de most visszatért az igazi Romain.”