Nemcsak aerodinamikai főnökét, hanem a helyettesét is elveszíti a Red Bull. Azt már kész tényként kezeli mindenki, hogy a Red Bull aerodinamikai fejlesztésekért felelős igazgatója, Peter Prodromou a McLarennél folytatja a munkát – hosszú kényszerszabadság után – 2015-től, úgy tűnik azonban, hogy a szakember helyettesére is lecsaptak a wokingiak.

F1: A Red Bull-főnök helyettesét is lopja a McLaren 1
F1: A Red Bull-főnök helyettesét is lopja a McLaren 2

F1: A Red Bull-főnök helyettesét is lopja a McLaren

F1: A Red Bull-főnök helyettesét is lopja a McLaren

F1: A Red Bull-főnök helyettesét is lopja a McLaren 6
F1: A Red Bull-főnök helyettesét is lopja a McLaren 7
F1: A Red Bull-főnök helyettesét is lopja a McLaren 8
Fotó megosztása:
F1: A Red Bull-főnök helyettesét is lopja a McLaren 9


Ahogy Prodromou-t, úgy a meg nem nevezett helyettesét sem engedi el simán a Red Bull. “Természetesen minden szerződés tartalma titkos” – mondta Christian Horner csapatfőnök. “De az publikus, hogy ezek a szerződések egyelőre érvényesek, és nem kell elsietnünk senki elengedését.”

Helmut Marko, a Red Bull sportigazgatója megerősítette, hogy ketten távoznak a csapattól, de nem beszélt a McLarenről. “Meglátjuk, hogy egy év múlva hol dolgozik majd a két ember” – fogalmazott Marko.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh viszont nem csinált titkot a két aerodinamikai szakember megszerzéséből. “Már egy ideje aláírtuk a szerződést mindkettőjükkel” – mondta Whitmarsh. “Tiszteletben tartjuk a tényt, hogy jelenleg még a Red Bull-lal állnak szerződésben, de hamarosan nálunk dolgoznak majd.”