A Williamsnél korábban már szerepelt szponzorként a holland ruhaipari cég, a McGregor, és ennek kapcsán az idén a Caterhamnél bemutatkozott Giedo van der Garde neve is felmerült már régebben a csapattal kapcsolatban. Most újabb lendületet kapott a történet.
F1: Az újonc apósa beszáll a Williamsbe? 1
F1: Az újonc apósa beszáll a Williamsbe? 2

F1: Az újonc apósa beszáll a Williamsbe?

F1: Az újonc apósa beszáll a Williamsbe?

F1: Az újonc apósa beszáll a Williamsbe? 4
Fotó megosztása:
F1: Az újonc apósa beszáll a Williamsbe? 5


A holland De Telegraaf arról ír, hogy van der Garde leendő apósa, egyben a McGregor tulajdonosa, Marcel Boekhoorn komolyan érdeklődik Toto Wolff 15 százalékos Williams-tulajdonrészének megvásárlása iránt. (Wolff a 2013 elején lett a Mercedes motorsportfőnöke és a csapat résztulajdonosa, de a Williamsben 2010-ben szerzett részvényei még mindig a tulajdonában vannak.) 
Az üzlet természetesen nagyon jól jönne van der Garde számára, ugyanis úgy tűnik, hogy a 2012 végén ejtett Heikki Kovalainen 2014-ben újra Caterham állandó versenyzője lehet, épp a holland kárára.
Van der Garde menedzsere Jan Paul ten Hoopen megerősítette, hogy Boekhoorn és Wolff már tárgyalt, azonban hozzátette, hogy “Marcelt csak ésszerű feltételek mellett érdekelné” a Williamsbe való beszállás.
Azt illetően, hogy az üzlet egyben van der Garde williamses átigazolását is jelentené-e, a menedzser óvatosan fogalmazott: “A részvényvásárlás és a versenyző szerződés két külön dolog. De Giedo szívesen versenyezne egy neves csapatnál, és úgy gondolom, a Williamsnél is tudják, mit akarnak.”