Bár a szezon első felében Nico Rosberg kétszer tudott győzni, majd a Magyar Nagydíjon Lewis Hamilton is magabiztosan nyert, a Mercedes ősszel már nem remekel. Sebastian Vettel zsinórban öt futamot nyert Belgium óta, a múlt hétvégi Japán Nagydíj után Lewis Hamilton arról beszélt, hogy az ezüst nyilak immár nem is fenyegethetik komolyan a Red Bullt.
F1: A Mercedes már nem győzhet idén 1
F1: A Mercedes már nem győzhet idén 2

F1: A Mercedes már nem győzhet idén

F1: A Mercedes már nem győzhet idén

F1: A Mercedes már nem győzhet idén 4
Fotó megosztása:
F1: A Mercedes már nem győzhet idén 5


“Nem, szerintem nem nyerhetünk mér futamot idén. Már nem fejlesztjük az autót, a Red Bull pedig jócskán előttünk jár. Nem lesz már győzelem, de jó pontszerzések még jöhetnek, és felérhetünk még a dobogóra.”
“Ha (Vettelnek) nem akadnak megbízhatósági problémái, akkor valószínűleg mindet megnyeri. Fogadni is mernék erre. Miért ne? Lazán tarol” – utalt arra, hogy a címvédő az idény végéig a rekordnak számító kilenc győzelmes szériát is elérheti. 
A Mercedes mostanra a konstruktőri bajnokság 3. helyére csúszott vissza, a Ferrari 10 ponttal előttük áll, míg a megtáltosodott Lotus jó ütemben zárkózik fel rájuk. Hamilton bízik benne, hogy ezt a csatát még megnyerhetik, meglehet a 2. hely a szezon végén.
“A Lotus sokat gyorsult, de úgy éreztem, meglett volna a tempónk a dobogóhoz” – mondta a Japán Nagydíjról a rajtnál elszenvedett defekt miatt visszaesett, majd kiállt pilóta.
“Nagyon sajnáltam a srácokat, mert nagyszerű munkát végeznek, egyszerűen csak nem jönnek össze a dolgaink. Hiányzik a szerencse. De remélhetőleg mostanra letudtuk az összes pechet és jövőre sem leszünk balszerencsések. Az frankó lenne!”