A McLaren bő 30 éve nem szerepelt olyan rosszul, mint idén a csapat utoljára 1980-ban produkált dobogós helyezés nélküli idényt. A 2013-as szezonból ugyan van még négy futam, de kisebb csoda híján valószínű, hogy idén megismétlődik ez a blama.
Reményt a jövő év jelenthet, amikor megérkeznek az új, 1,6 literes V6-os turbómotorok és a jelentősen átalakuló autók. Jenson Button a Guardiannek azt mondta, ő maga nem számít nagy felfordulásra, de bízik benne, hogy Wokingban jól készülnek az új kihívásra:
Button: Nagyon fáj az idei év 1
Button: Nagyon fáj az idei év 2

Button: Nagyon fáj az idei év

Button: Nagyon fáj az idei év 5
Button: Nagyon fáj az idei év 6
Fotó megosztása:
Button: Nagyon fáj az idei év 7


“Azt hiszem, hogy a jövő évi autó fejlesztésénél a legfontosabb az, hogy felismerjük, mi működik és mi az, ami nem. Megtanultuk a leckét, megvoltak a hibáink, miközben a Red Bull látszólag nem hibázott, de mostanra legalább az világos, hogy merre nem szeretnénk vinni a jövő évi autót. Ez már szab valami irányt, úgy gondolom, tudjuk, hogy mit is akarunk az új modellel.”
“Nem mondom, hogy nyerő autó lesz, ezt senki sem tudhatja előre, de úgy érzem, arról világos képünk van, hogy az idei miért nem lett az.”
 
A 2009-es bajnok azt is elismerte, hogy az ide szezon nagy szenvedést jelent számára:
“Pokolian fáj. Ha valaki még sosem nyert futamot, nem volt világbajnok, akkor annyira nem fájdalmas (az eredménytelenség), de ha korábban már sikeres volt, azt szokta meg, hogy legalábbis küzdhet a címért, akkor nagyon fáj.” 
“De nem hiszem, hogy sokáig így marad. Ott a gyár, több száz ember, megvannak az erőforrásaink, megvan a szakértelmünk a visszakapaszkodáshoz, meg fog történni – bízzunk benne, hogy már a jövő évben!”
A 2014-es forma nagyban befolyásolhatja is az angol versenyző jövőjét – a McLaren a 2015-ben kezdődő új hondás korszakra is szeretné megtartani, de brit sajtóértesülés szerint állítólag a Red Bull, a Mercedes, a Lotus és a Ferrari is szívesen dolgozna Buttonnal jövőben.