Köztudott, hogy Jenson Button 2014-re szóló opcióját már kora ősszel aktiválták a McLarennél, a 2009-bajnok jövőre még biztosan marad, nagy kérdés azonban, hogy Sergio Perez kap-e még egy esélyt, egy újabb évet.
A mexikói pilóta idén nem tüntette ki magát túlságosan, és a hírek szerint a mögötte álló szponzor, a Telmex sem túl fegyelmezett a fizetést illetően, így lehetséges, hogy mást keresnek a helyére.
F1: A McLaren nem kapkod a pilótákkal 1
F1: A McLaren nem kapkod a pilótákkal 2

F1: A McLaren nem kapkod a pilótákkal

F1: A McLaren nem kapkod a pilótákkal

F1: A McLaren nem kapkod a pilótákkal 4
Fotó megosztása:
F1: A McLaren nem kapkod a pilótákkal 5


A Japán Nagydíj hétvégéjén megkérdezték a McLaren csapatfőnökét, hogy mostanra közelebb vannak-e a 2014-es felállás bejelentéséhez. Nos, nem nagyon.
“Igen, közelebb. Közelebb, mint tegnap, sőt holnap még egy nappal közelebb leszünk” – humorizált Martin Whitmarsh. “Végig azt mondtam, hogy várjunk még pár futamot, és aztán beszéljünk erről, és pontosan ezt is tesszük. Nem sürget minket semmi. Tudom, hogy így érdekes a sztori, meg a további sztorik, amiket ebből ki lehet hozni, de tényleg, mi nem fogunk kapkodni.”
A “további sztorik” természetesen arra vonatkozhatnak, ki ül Perez helyére, ha őt nem tartják meg. A sauberes Nico Hülkenberg például nem tűnt rossz jelöltnek, de az elmúlt napokban egyre biztosabbnak látszik, hogy ő a Lotusnál folytatja. Ha így lesz, ott lesz még a piacon Felipe Massa, de valahogy nehéz elképzelni őt a McLarennél, viszont a csapatnál minden cáfolat ellenére továbbra is lebegtetik Fernando Alonso nevét.
A spanyolnak ugyan 2016-ig van szerződése a Ferrarival, de mostanában egyre kiábrándultabbnak tűnik, lehetséges vajon, hogy tényleg rá várnak? Meglátjuk.