Spanyolország

El País: “Fiatal kora ellenére Vettelnek már semmit sem kell bizonyítania. Bár nincs olyan kisugárzása, mint más versenyzőknek, kitörölhetetlen nyomokat hagy az F1 történelmében.”
El Mundo: “Vettel hivatalosan még nem világbajnok, de valójában már jó ideje az. Japánban istállója újabb sikerhez segítette úgy, hogy csapattársát, a féktelen természetű Mark Webbert megakadályozta a győzelemben.”
Marca: “Japánban is az nyert, aki mindig, de a szurkolók legalább látványos versenyt láthattak.”
AS: “Vettel kímélte a gumikat, akkor ment gyors köröket, amikor kellett, de Webber jobban megérdemelte volna a győzelmet. Mégiscsak van csapatutasítás a Forma-1-ben.”
    
Olaszország


Tuttosport: “Gyerünk, Ferrari, már csak büszkeségből is! Vettelnek már csak három pont kell a vb-címhez, de a maranellóiak egy futamgyőzelemmel még visszahódíthatják a szurkolókat.”
Corriere dello Sport: “Vettel a bajnok. Seb kiharcolta az eleinte nem egyértelmű diadalt, és 90 ponttal vezet Alonso előtt.”
Gazzetta dello Sport: “Vettel egy lépésre a negyedik vb-címtől. Sorozatban ötödször intették le elsőként, és Indiában már világbajnok lehet. A világnak ismét meg kell hajolnia a legerősebb páros, azaz Vettel és a Red Bull előtt.”
    
Anglia

The Sun: “Vettel idei kilencedik sikerét aratta, de az igazi pezsgőzés egyelőre elmaradt. Alonso negyedik helye miatt a németnek még egy GP-t várnia kell arra, hogy negyedszer is a fején érezze a koronát.”
Daily Telegraph: “Vettel úgy rohant Szuzukában, mint a célja felé egyre sebesebben haladó vonat. Már csak egy hajszálnyira van a végső győzelemtől.”
Guardian: “Vettelnek ezúttal keményen meg kellett küzdenie a győzelemért, és okosan kellett versenyeznie. Igazi krimi volt Japánban, elmaradt az utóbbi futamokra jellemző unalom.”
    
Franciaország
Liberation: “Elkezdődött a visszaszámlálás. Vettel sorozatban negyedszer lesz világbajnok – már csak az a kérdés, hogy mikor.”
L’Equipe: “A német negyedszer nyert Szuzukában, de ezúttal nem ezüsttálcán kapta a sikert. Őrületesen meg kellett küzdenie érte, most már nem lehet őt megállítani.”
Le Figaro: “Alonsónak több csodára is szüksége lenne ahhoz, hogy megfordítsa a vb állását. A nyerő lapok Vettel kezében vannak.”
    
Németország

F1: Becsületgyőzelmet kérnek a Ferraritól 3


B.Z.: “Vettel még nem világbajnok. Sajnos elmaradt a nagy vb-mámor. Vettel minden körben keményen dolgozott, aminek az idei kilencedik futamgyőzelem lett a jutalma.”
Abendzeitung: “Világbajnoki teljesítmény! Vettel előnye 90 pont, most már egy ötödik hely is elég. Ha minden a terv szerint halad, két hét múlva megvan a negyedik vb-cím.”
Frankfurter Allgemeine Zeitung: “Vettel sorozatban öt futamot nyert, de még várnia kell a vb-címre.”