A Red Bullnál gyakorinak számítanak a KERS-problémák, de úgy tűnik, Sebastian Vettel még ezen a téren is szerencsés valamelyest, ugyanis a meghibásodása nem az időmérőn, hanem még az utolsó edzésen jelentkezett. 
A címvédő a Japán Nagydíj harmadik gyakorlásán csak a 9. lett, nem ment kvalifikációs szimulációt. Az élen csapattársa, Mark Webber végzett, az ausztrál mögött a két Mercedes, Lewis Hamilton (+ 134 ezred) és Nico Rosberg (+ 3 tized) zárt.


A pálya közel két másodpercet “gyorsult” péntekhez képest, az edzés során is folyamatosan javult a tapadás, így a gyors köreit a többieknél korábban futó Romain Grosjean egy kicsit hátrányban volt, de így is a 4. lett.
A ferrarisok továbbra is küszködtek az autó instabilitásával, de így is hozták az 5-6. időt, Fernando Alonso és Felipe Massa is bő héttizeddel volt lassabb Webbernél.
Kimi Räikkönen a péntek délutáni kicsúszás miatt lemaradt a telitankos körözésről, így vele most pótolta ezt a Lotus, a finn így csak a 8. lett a mclarenes Jenson Button mögött.
Ahogy írtuk, Vettel a 9. idővel végzett, a top10 utolsó helyére pedig a sauberes Nico Hülkenberg fért be. A pénteken nagyot bukó, szombatra új kasztnit kapott Sergio Perez a 11. lett.
A szeles idő és a nehéz pálya most is okozott meleg pillanatokat, de igazi balesetből csak egy volt: Adrian Sutil a Spoon kanyar kijáratánál hibázott, a Force India orra bánta.
A Japán Nagydíj időmérője reggel 7 órakor kezdődik.
Japán Nagydíj, 3. szabadedzés, Szuzuka, 2013.10.12.