A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh Koreában főcímeket érő szakemberi igazolást ígért, Japánban pedig meg is történt a bejelentés: a csapat elcsábította a Red Bull aerodinamikai főnökét, Peter Prodromout.
A mérnök korábban is dolgozott már Wokingban, 13 éve Adrian Newey jobbkezének számít. 
F1: A McLaren viszi a Red Bull kulcsemberét 1
F1: A McLaren viszi a Red Bull kulcsemberét 2

F1: A McLaren viszi a Red Bull kulcsemberét

F1: A McLaren viszi a Red Bull kulcsemberét 6
F1: A McLaren viszi a Red Bull kulcsemberét 7
F1: A McLaren viszi a Red Bull kulcsemberét 8
Fotó megosztása:
F1: A McLaren viszi a Red Bull kulcsemberét 9


A hír felröppenésekor a Red Bull főnöke, Christian Horner azt mondta, hogy “semmi sincs kőbe vésve”, Prodromounak még hosszú ideig él a szerződése, de a McLaren ügyvezetője, Jonathan Neale, valamint Martin Whitmarsh is tényként beszélt az igazolásról.
Úgy tudni, hogy a Red Bullnál nem adják majd könnyen a szakit, a lehető leghosszabbra akarják kihúzni az “avultatási” kényszerszabadságot, így előfordulhat, hogy Prodromou csak 2015-ben állhat munkába a McLarennél.
Ami a wokingiak aktuális eredményeit illeti, Jenson Button a 10., Sergio Perez a 11. idővel zárt a szuzukai időmérőn. 
“Szuzukában a Q3-at élvezni akarja az ember, és ezt is tettem. Ennél gyorsabb nem lehettem, a Q2-ben és a Q3-ban három, gyakorlatilag megegyező kört futottam, azt hiszem, a 10. hely volt ma a maximum az autóval. Nem volt benne több, de azért élveztem a próbálkozást!” – mondta Button. 
F1: A McLaren viszi a Red Bull kulcsemberét 10


“Várom a holnapi versenyt, ami szerintem más lesz, mint az elmúlt futamok, itt most nem olyan hangsúlyos a gumikopás, mindkét keverék egész jól működik. Remélem, előrébb tudok majd lépni, persze nem lesz könnyű, de hát pont ezt szeretjük a Forma-1-ben!”
Perez egyébként a 11. helyével nincs rossz helyzetben, hiszen a Q2-es kieséssel gumit spórolt, és mivel szabadon választhat keveréket a rajthoz, a stratégiája is nyitottabb lehet.