F1: Hamilton nem tudja, mit hoz a hétvége 2

A Japán Nagydíj első szabadedzésén a Mercedes zárta az első két helyen, azonban délután már Sebastian vettel volt a leggyorsabb mind a rövid, mind a hosszabb etapokon. A Mercedesnél a hétvége előtt arról beszéltek, hogy feküdni fog nekik a pálya, így a nap 6. idejével végző Lewis Hamilton kicsit elszontyolodva nyilatkozott:
“Hogy őszinte legyek, igazán nem tudom, hol állunk. Megcsináltam a hosszú etapot, de nem tudom, mennyire volt versenyképes másokhoz viszonyítva. Nekem nem tűnt rossznak, de a hátsó gumik problémások voltak, a Red Bull meg elhúzott mellettem, ami nem jó jel.”
A kérdésre, hogy vajon lehet-e esélye arra, hogy vasárnap megakadályozza Vettelt a sorozatban ötödik győzelme megszerzésében, az angol így felelt: “Erre pillanatnyilag nem gondolok.”
A két Red Bull mögött, Vetteltől kevesebb mint háromtizeddel elmaradó Nico Rosberg feldobottabb volt: “Azt hiszem, az alapok jók. Izgalmas volt ma vezetni. Az autó jónak, gyorsnak tűnt, szerintem jó hétvégénk lesz. Persze a Red Bullt megint nehéz lesz megverni, de mindent beleadunk majd!”