Az egyedi sisakok divatja nem szűnik, a szingapúri kavalkád után Japánra hozott újra átrajzolt bukót. Ezúttal Jenson Button változtatta meg a szokásos festést, ám esetében nem hirtelen jött szeszélyről van szó. Barátnője, Jessica Michibata okolható a hóbortért, az elbűvölő modell szülőhazája előtt tiszteleg ezzel az angolok 2009-es, Japán-bolond bajnoka.

Jessica kedvéért én is bármit rápingáltatnék a sisakomra, és ráadásul a szigetország kultúrájának jellegzetes szeletét megörökítő festés bitang jól mutat. Hátul a zászlóból ismert nap motívum virít, porcelánra kívánkozó mintákkal körítve, oldalt a JB felirat látható japán írásjelekkel, fonetikusan kiírva, tetején pedig két szumóbirkózó készül a meccsre.

Utóbbi talán tudat alatti utalás is lehet a pilóták súlyát célkeresztbe állító legfrissebb hírekre, Button sem szeretné további fogyással sanyargatni a testét a 2014-ben várható nagy súlycsökkentési háború miatt. Igazat kell adjunk neki, ugyan a szumós szintnek nincs is helye, de ha az ember fejét 3-5 G nehézségi erő akarja letépni, oda fizikum kell, nem aszkéta termet!

F1: Button hájas japánokkal készül a futamra 1