Sebastian Vettel az elmúlt három évben sorozatban háromszor lett világbajnok, és egy kis szerencsével – pontosabban Fernando Alonso balszerencséje esetén – akár a hétvégi Japán Nagydíjon megnyerheti a negyediket is.
A német egyik fő kihívója, Fernando Alonso Szuzukában felemásan méltatta Vettelt. A spanyol elismerte az eddigi eredményeit, azonban hozzátette, hogy a 26 éves pilótának még rosszabb autóval is bizonyítania kell majd valamikor:


“Sebastian uralta az elmúlt pár évet. Fantasztikus versenyző, fantasztikus autóval. Az elmúlt években közel járt a tökéltességhez, sorban hozta a címeket” – kezdte. “De tény, hogy előnyben van az autója teljesítménye miatt, szóval majd később látjuk meg, mennyire jó is igazán. Lewis Hamilton is majdnem bajnok lett az első évében, a másodikban pedig sikerült is neki, de aztán azóta sem nyert többet. Néha nyerő autónk van, máskor nincs.”
Alonso amúgy a Japán Nagydíj második szabadedzésén nem villogott, a 10. lett, miután volt egy csúnya megpördülése is. Így beszélt a pénteki nap végén:
“A versenyképesség tekintetében nem épp ott vagyunk, ahol szerettük volna, szóval egyértelműen javulnunk kell. Ma nem voltunk megfelelő szinten. A Mercedes és a Red Bull, és bizonyos értelemben a Lotus is előttünk jár, szóval ők mindenképp előttünk vannak, de most ott van a McLaren és Ricciardo is, akik általában azért mögöttünk vannak.”
“Nem hoztam, ki a maximumot a napból, hibáztam, megpördültem, nem volt jó napom. Holnapra össze kell kapnunk magunkat, jó kör kell majd a Q3-ban, nagyon fontos, hogy az élmezőnyből rajtolhassunk.”
Vettel vasárnap négyszeres bajnok lehet, ha győzni tud a futamon, míg Alonso legfeljebb a 10. vagy 9. helyen ér be.