A bahreini tulajdonosokkal is rendelkező McLaren-csapat vezetője, Martin Whitmarsh még a múlt héten elmondta, hogy a szervezők már felszerelték a szahíri pálya mentén a nagyteljesítményű reflektorokat, hogy jövőre, az első Bahreini Nagydíj tizedik évfordulóján már éjjel tarthassák meg a versenyt. 
Ez az infrastruktúra tenné lehetővé a naplemente utáni tesztelést is, így 2014 meghozhatja az F1 történetének első éjszakai tesztjeit.
Nem a különcködés indokolná az esti gyakorlást: egész egyszerűen nappal túlságosan forró és túlságosan kis sűrűségű ahhoz a levegő, hogy a teszteken mért adatokat később az egész évadra vetítve hasznosíthassák a csapatok. 
Mint emlékezetes, a Forma-1-es csapatok régóta azt tervezik, és a múlt héten végre el is határozták, hogy a 2014-es évadot megelőző teszteket legalábbis részben Spanyolországból valami garantáltan meleg, száraz régióba költöztetik át, így esett a döntés végül Bahreinre.
Január végén még Spanyolországban, Jerezben tesztelik a vadonatúj technológiájú 2014-es autókat, majd az egész mezőny átköltözik a szahíri pályára, ahol február 19-22., valamint február 27. és március 2. között készülnek fel a szezonra a csapatok.