A Koreai Nagydíj nem sikerült valami jól a Mercedesnek, ugyanis hiába kvalifikált Lewis Hamilton a 2., Nico Rosberg a 4. rajkockába, a versenyen csak visszafelé lépdeltek. 
Hamilton nem tudta keresztülverekedni magát Nico Hülkenberg Sauberjén, ötödikként ért be, míg Rosberg dolgát műszaki hiba is nehezítette, csapattársa előzése közben megroggyant az orrkúpja, nem tervezett javításra kellett kimennie, 7. lett.
A csapatfőnök, Ross Brawn nem mondhat mást, mint hogy a Japán Nagydíjon ennél többet akarnak: “Kemény hétvégénk volt Koreában, szóval a cél egyértelműen az, hogy ezúttal az autó potenciáljának megfelelő eredménnyel reagáljunk.
F1: A Mercedesnek fekszik majd Szuzuka 1
F1: A Mercedesnek fekszik majd Szuzuka 2

F1: A Mercedesnek fekszik majd Szuzuka

F1: A Mercedesnek fekszik majd Szuzuka

F1: A Mercedesnek fekszik majd Szuzuka 4
Fotó megosztása:
F1: A Mercedesnek fekszik majd Szuzuka 5


Mercedes motorsportfőnöke Toto Wolff szerint a gyenge eredmény ellenére Koreában biztató jelek is voltak a mostani, japán hévégére:
“Frusztráló hétvégénk volt Koreában: az időmérő megmutatta az autóban rejlő tempót, de a futamon nem tudtuk ezt kihasználni. Nico problémája miatt is úsztak el pontok, szóval keményen dolgozunk, hogy ne legyenek ilyen megbízhatósági gondok” – utalt az előzés közben lekonyult orrkúpra.
“Japán tekintetében azért két pozitívumot is találhatunk a múlt hétvégéről. Az egyik, hogy sikerült csökkentenünk a lemaradást a Ferrarihoz képest, immár csak egyetlen pont a különbség, a másik pedig, hogy Koreában a mi autónk volt a leggyorsabb a második szektorban, ahol közepes-gyors tempójú kanyarok vannak. Ez biztató Szuzukára nézve, ahol a kanyarok kétharmadát negyedikben vagy annál magasabb fokozatban kell venni, azaz az autónk jól teljesíthet majd ezen a fantasztikus pályán.”
“Igazi versenyzői pálya, a miénk pedig a legjobb pilótapáros a mezőnyben, szóval bízom benne, hogy Nico és Lewis jól szerepelhet majd az időmérőn és a versenyen is.”