Sebastian Vettel a nyári szünet óta minden futamot megnyert, tulajdonképpen már ténykérdés, hogy idén meglesz a negyedik világbajnoki címe. A mercedeses Lewis Hamilton is így látja, és nem is sajnálja a némettől a sikert, a nézőket viszont nem irigyli.
“Hacsak nem esik ki a további futamokon, már megnyerte a bajnokságot. De ha nem érne célba, talán még akkor is ő lenne a bajnok” – mondta a Koreai Nagydíj után, amelyen Vettel zsinórban második “grand slam”-jét (pole, összes kör az élen, leggyorsabb kör és futamgyőzelem) zsebelte be. 


“A nézőket azért sajnálom, mert emlékszem Michael Schumacher időszakára. Emlékszem, hogy felkeltem megnézni a rajtot, aztán visszaaludtam, és csak a végére keltem fel újra, mert előre tudtam, hogy mi lesz. Biztos vagyok benne, hogy sokan ma is így vannak ezzel.”
A 2008-as bajnok ezzel együtt nem kérdőjelezi meg Vettel érdemeit: “Egész évben nagyon jól versenyzett. Megnéztem az eredményeit, első-második végig. Tökéletes munkát végzett, megérdemli a címet.”
Ami Hamiltont illeti, a maradék öt futamon a Mercedes konstruktőri második helyéért hajt majd.
“Elégedett vagyok a helyzetünkkel, mindössze egy pontnyira vagyunk a Ferraritól, szóval az a lényeg, hogy a következő öt versenyen rendszeresen verjük őket. Nagyszerű eredmény lenne a konstruktőri második hely a számunkra. A célom az, hogy ezt megadjuk a csapatnak!”
A csapatok küzdelmében a Ferrari pillanatnyilag 284 ponttal 2., a Mercedes 283-mal 3. Érdekesség, hogy Vettel a maga 272 egységével még a konstruktőri küzdelemben is 4. lenne, megelőzve a Lotust, a McLarent és a többieket.