A Szingapúri Nagydíj fölényes, ellentmondást nem tűrő megnyerése után Sebastian Vettelt megint fújolással, huhogással köszöntötték a helyi nézők a dobogón, amire a negyedik bajnoki címe felé tartó német szarkasztikusan azzal reagált, hogy a fújolókat minden bizonnyal busszal szállítják utána a futamokra, a riválisok pedig irigyek, és azért maradnak alul, mert nem elég szorgalmasak.
“Míg sokan már pénteken korán a tökeiket lógatják a medencében, mi még mindig itt vagyunk a pályán és dolgozunk, hajtunk keményen.”
A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko, valamint a másik osztrák, a Mercedes főnökeként dolgozó Niki Lauda is megvédte Vettel szavait utólag. Koreában csütörtökön Fernando Alonso is arról beszélt, hogy a csalási vádak helyett még keményebb munkával kellene támadni Vetteléket.
F1: Vettel lejáratja magát? 1
F1: Vettel lejáratja magát? 2

F1: Vettel lejáratja magát?

F1: Vettel lejáratja magát?

F1: Vettel lejáratja magát? 5
F1: Vettel lejáratja magát? 6
Fotó megosztása:
F1: Vettel lejáratja magát? 7


Van azonban, aki nem fogadta ilyen megértően a megjegyzést, a mercedeses Nico Rosberg rossz néven vette a dolgot: “Talán nem az én tökeimmel kellene foglalkoznia. Egyértelműen helytelen volt, amit mondott. Az én csapatom is kidolgozza a belét, neki fogalma sem lehet róla, hogy mi mennyit dolgozunk hozzájuk viszonyítva. A mi srácaink őrült módon hajtanak” – idézte az Auto Motor und Sport.
“Egyértelműen azt kockáztatja, hogy elveszti a többi pilóta tiszteletét” – tette hozzá.
A 2009-es bajnok, Jenson Button egyetértett: “Helytelen és sportszerűtlen volt, hogy ezt mondta.”
Vettel szerint inkább az a furcsa, hogy ekkora feneket kerítettek a kiszólásának: “Senkit nem állt szándékomban megsérteni, egyszerűen csak arra akartam rámutatni, hogy a siker nem csak úgy magától jön.”
A Red Bull-os azért csütörtökön megint odapörkölt a többiek orra alá, amikor az állítólagos “kipörgésgátló” – valójában inkább valami ötletes motorvezérlési megoldás – kapcsán ezt nyilatkozta: 
“Sokat kísérletezünk a rendszerrel az edzéseken (Szingapúrban), aztán a futamon működött először tökéletesen. Büszke vagyok rá, mert a többiek sosem jönnek majd rá, hogyan csináltuk. Folyamatosan igyekszünk javítani az autót, ez is egy ilyen feladat volt.”
A pénteki edzések után megint rátett egy lapáttal: “Egyelőre még nem kapcsolatuk be a kipörgésgátlót” – kommentálta a Lewis Hamilton mögötti 2. idejét.