A fizetős pilóták alkalmazása messze nem új jelenség a Forma-1-ben, de tény, hogy egyre több csapat keres olyan pilótát, aki egy kis pénzt vagy szponzort is tud magával vinni. Mark Webber szerint az F1 jelenlegi egyensúlya nem jó, elkallódhatnak az igazi tehetségek.

“A Forma-1-nek továbbra is olyan helynek kéne lennie, ahova berobbanhatnak a nagy tehetségek” – mondta Webber, aki 12 szezon után az év végén kiszáll a sorozatból. “Nem jó, hogy vannak pilóták, akik a saját versenyükkel, esetleg kormányzati támogatással vagy zsíros szponzori szerződéssel 5-8-10 vagy akárhány millió dollárt visznek magukkal.”

“Nagyon észnél kellene lennünk, hogy az F1-ből ne legyen légüres tér a tehetségek szempontjából. A minőség megtartása fontos, és ezt értem a minőségi versenyekre is. A soron következő koreai futam például nem tartozik ezek közé. Minőségi nagydíjakra, pilótákra és csapatokra van szükség, hogy az F1 megőrizze a régi fényét.” Webber támogatja a technikai szabályzat módosítását sürgető terveket is, hogy a termetük miatt se szoruljanak ki az igazán jó versenyzők a sorozatból.