A Lotus igen felemás hétvégét zárt Szingapúrban: a szabadedzéseken több műszaki problémával szembesültek, majd a szombati időmérőn Kimi Räikkönen hátsérülése miatt csak a 13. lett, míg Romain Grosjean ragyogó tempóval a 3. rajtkockát szerezte meg. Vasárnap fordult a kocka, a francia hiába volt versenyképes, a motor meghibásodása miatt kiesett, a finn ellenben szépített, az ütős autóval és a jó stratégiával végül 10 helyet javítva a 3. helyen zárt.
A hétvégén következő Koreai Nagydíj előtt az enstone-i csapatnál nem tartanak attól, hogy újra a technika ördögével kell majd birkózniuk, mondta a Lotus vezető versenymérnöke, Alan Permane:
F1: Räikkönenék erősen hajrázhatnak 1
F1: Räikkönenék erősen hajrázhatnak 2

F1: Räikkönenék erősen hajrázhatnak

F1: Räikkönenék erősen hajrázhatnak 7
F1: Räikkönenék erősen hajrázhatnak 8
F1: Räikkönenék erősen hajrázhatnak 9
F1: Räikkönenék erősen hajrázhatnak 10
Fotó megosztása:
F1: Räikkönenék erősen hajrázhatnak 11


“Pénteken a kormányművel volt gond, de az egyedi, beállítási probléma volt, emellett viszont fék- és hidraulikai hiba is akadt. Azonban az ilyen meghibásodások megszokottak péntekenként, és valóban egyedi problémákról volt csak szó. Ami a versenyen adódott motorhibát illeti, a Renault Sport alaposan kivizsgálja a dolgot, nem gondoljuk, hogy újra előfordul majd.”
A szakember a fentiek mellett megjegyezte, hogy bizakodva várják a Koreai Nagydíjat és általában a maradék hat nagydíjat:
“Mindkét versenyzőnkre büszkék lehettünk Szingapúrban. Romain a szűk edzésideje ellenére fantasztikusan teljesített az időmérőn és a versenyen is, míg Kimi a hátproblémáját leküzdve szerzett szép dobogós helyezést.”
“Persze ahogy a csapatok többsége, mostanra mi is átálltunk 2014-re, szóval nem érdemes komoly változást várni az erőviszonyokban az idény végéig.  Épp emiatt azonban komoly harc vár még ránk a Ferrarival és a Mercedesszel, és ha mindkét pilótánk ugyanígy szerepel, az autó pedig az elvárások szerint teljesít a következő futamokon, akkor jól hajrázhatunk majd.”
A Lotus jelenleg a 4. a konstruktőri bajnokságban, 61 ponttal a Ferrari és 68-cal a Mercedes mögött.