F1: Az elnökjelölt ejtené Bahreint 2

A 2011 februárjában Bahreinbe is begyűrűzött “arab népek tavasza” miatt akkor törölték az eredetileg szezonnyitónak szánt futamot, de 2012-ben és idén már a tüntetések, fenyegetések, rendőrségi túlkapások és az általában is feszült belpoitikai helyzet ellenére is megtartották a versenyt Szahírban.
A végső szót erről a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) mondta ki. A szervezetnél új elnökválasztásra készülnek, Jean Todt pedig kihívót is kapott az angol David Ward személyében. A jelöléséig szintén magas FIA-posztot betöltő Ward a BBC-nek nyilatkozva egyebek mellett a bahreini ügy kezelésében is igyekezett megkülönböztetni magát Todttól, aki szerinte “rossz döntéseket” hozott ebben a kérdésben.
“Ha a helyzet nem javul vagy épp romlik, akkor egy olyan egységes döntéshozatali mechanizmusra van szükség, ami még a látszatát is elkerüli annak, hogy a különböző helyszíneket illetően más és más mérce érvényesül. Szükség van erre, mert bárhol, bármikor adódhat ilyesmi” – utalt Bahreinre.
 
Wardot egyébként a Todt előtt regnáló Max Mosley emberének tartják, de ő maga cáfolja, hogy bárkinek a strómanjaként akarná kiütni a franciát: “A saját meggyőződésem miatt indulok. Azért szálltam be, mert látom a hibákat (az FIA-nál), méghozzá elég súlyosakat.”