Jó hír a statisztikákra figyelő Sebastian Vettelnek, de rossz hír az ellendrukkereknek és az izgalmas F1-re vágyóknak: újabb szaktekintély mondja azt, hogy a német pilóta előbb-utóbb az élő legendának számító elődje, Michael Schumacher eredményeit is felülmúlhatja majd.
A 26 éves Vettel jó úton jár sorozatban negyedik világbajnoki címe felé, időarányosan, a futamok és szezonok számár tekintve pedig már most is a Forma-1 történetének legeredményesebbjei közé tartozik. Nemrég maga Schumi beszélt arról, hogy a Red Bull-versenyző őt is túlszárnyalhatja majd, most pedig Vettel egykori csapatfőnöke, Gerhard Berger is csatlakozott ehhez:
“Sebastian megdöntheti Michael Schumacher rekordjait” – mondta az osztrák veterán Servus TV-nek a hét bajnoki címre, 91 futamgyőzelemre és 68 pole-ra utalva.
“Egyértelműen ebbe az irányba tart, és szerintem sikerrel is jár majd. Még 30 éves sincs és máris négyszeres bajnok. Egészen hihetetlen a pályafutása” – magyarázta az egykori Benetton-, Ferrari- és McLaren-pilóta, aki 2006-tól 2008-ig a Toro Rosso társtulajdonosaként és csapatfőnökeként Vettel első győzelménél is ott volt.