Ugyan a Ferrarinál végleg elfogyott a bizalom Felipe Massa iránt, 2014-ben Kimi Räikkönent ültetik a helyére, Maranellóban láthatóan igyekeznek méltó módon útára bocsájtani a csapatnál 2006 óta versenyző brazilt.
Massa pillanatnyilag a Lotusznál és a Saubernél lehet esélyes, az állítólagosan erős szponzori hátszelét pedig jó ajánlásokkal igyekeznek megtámogatni a Ferraritól. Az olasz csapat vezető tervezője, Simone Resta azt mondja, a 32 éves pilóta nagy értéket képviselne bármelyik csapat számára:


“Én valóban így látom” – mondta a szaklapnak a mérnök, aki Massa teljes ferraris pályafutása alatt a Ferrarinál dolgozott. 
 
“Kimondottan tapasztalt srác, 2007 óta nagyon magas szinten versenyez, bőséges tudása van. Felipe nagyszerű csapatjátékos, emellett figyelmet érdemel a szimulátoros munkája és a hétvégéken végzett fejlesztési tevékenysége is.” 
“Ha pedig a csapat arra kéri, hogy segítse a csapattársát, akkor arra is nagyon nyitott, sokszor bizonyította már ezt” – méltatta a brazilt.
Massa 2002 óta szerepel a Forma-1-ben, pályafutását a Saubernél kezdte, de már 2001-től a Ferrari támogatta. A maranellói alakulathoz való 2006-os csatlakozása után összesen 11 futamot nyert, 2008-ban hajszál híján világbajnok is lett, azonban a 2009-es hungaroringi balesete után, a 2010-es szezon kezdete óta csak Fernando Alonso árnyékában versenyzett az olasz csapatnál.