A Toro Rossót az év végn elhagyja Daniel Ricciardo, hogy 2014-től az anyacsapat Red Bullnál versenyezzen Sebastian Vettel csapattársaként. Jean-Eric Vergne szinte biztosan marad a faenzai alakulatnál, ahogy az utódjelölt személye sem kérdéses, 2012 óta a portugál Antonio Felix da Costa a Red Bull következő F1-palántája. 
A veterán brazil szakújságíró, Livio Orocchio szerint rövid időn belül bejelenthetik da Costát. “A hivatalos megerősítés még nem történt meg, de már az is csak napok kérdése” – írta.
A most 22 éves da Costa tavaly jelentős feltűnést keltve hajrázott egyszerre a World Series by Renault-ban és a GP3-ban, hogy az idei szezon elején aztán elszürküljön, majd újra magára találjon a Formula Renault 3.5-ben.
“Fontos volt számomra  a mai nap, (a Toro Rosso-főnök) Franz Tost is küldött egy sms-t, amiben gratulált az eredményhez” – mondta a múlt hétvégén a Paul Ricard pályán szerzett győzelme és 3. helye kapcsán az ifjonc.
A végső döntés persze a Red Bull pilótaprogramját irányító Helmut Marko kezében van, de da Costa tőle sem tart: “Szerintem ő is örül majd, ha bemutatkozom az F1-ben, persze a tavaly aláírt szerződésem alapján akárhova helyezhetnek. De én igazán bírom őt – szigorú ember, de egyenes, ami a szívén, az a száján.” 
A portugál ifjonc azt is elárulta, hogy az állandó tesztpilóta Sebastien Buemi mellett a Koreai Nagydíj előtt ő is komoly feladatot kapott Milton Keynesben, a Red Bull Racing központjában: “Kora reggeltől már szimulációkat végzek majd.”