Az orosz gazdasági napilap, a Vedomoszty csütörtöki számában arról tudósított, hogy a jövőre tervezett első Orosz Nagydíj, pontosabban a Szocsiban a téli olimpiai létesítmények tőszomszédágában épülő versenypálya költségei jócskán túlszárnyalták az eredeti terveket.
A lap azt írja, hogy a projekt indulásakor 142 millió euróval (42,5 milliárd Ft) számoltak, mostanra azonban már 260 milliónál (78 milliárd Ft) járnak. A számokat a szervező Omega képviselője, Gennagyij Szajenko is megerősítette:
“Az eredeti összeg csak durva becslés volt, amely nem számolt a tervező és az építést irányító Tilke GmbH néhány alapvető igényével sem” – magyarázta.
Arról nem tudni, hogy a sajnos Magyarországon is jól ismert jelenség keretében mekkora összeg tűnt el különböző zsebekben, de feltehetjük, hogy a korrupció is rádobott pár milliót.
A nagydíj rendezése egyébként még nem is biztos, hiszen az orosz motorsportszövetség és az Omega nézeteltérései miatt nem adták le a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) a hivatalos jelentkezést a 2014-es idényre. Az Omega egy másik képviselője, Dimitrij Jerofejev meg van győződve róla, hogy jövőre megtartják a futamot:
“Amikor kiadják a versenynaptárt, ott látják majd rajta a versenyünket, csillagozás nélkül” – utalt arra, hogy az előzetes tervezetben még csak feltételesen szerepelt az Orosz Nagydíj.