Hónapok óta téma, hogy Heikki Kovalainen esetleg versenyzőként is visszatér a Caterhamhez, mert tanácsaival egyébként már régóta segíti a csapatot. Egyelőre nem döntötte el az istálló, kikkel fut neki a következő idénynek, de az biztos, hogy Kovalainen is a jelöltek között van. A finn korábban világossá tette, hogy pénzt hozni nem tud, szponzora nincs, csak fizetésért szeretne dolgozni.

“Nem titok, hogy közel állok Heikkihez, sok időt töltök vele. Úgyhogy igen, nagyon is a jelöltek között van” – mondta Tony Fernandes csapattulajdonos. “Ráhagyom a csapatra a döntést, azt választanak, akit akarnak, év végéig kell döntenünk. Ostobaság lenne kapkodni, sok minden történhet még a következő hónapokban. Meglátjuk, végül mit enged meg a büdzsé.”

Fernandes összességében elégedett a Caterham jelenlegi két pilótája, Giedo van der Garde és Charles Pic teljesítményével. “Azt kell mondanom, összekapták magukat a fiúk. Remek munkát végeznek most. Nincs akkora tapasztalatuk, mint Heikkinek, de nagyon igyekeznek.”

“Nem panaszkodnak, hogy adjunk gyorsabb autót, az adott lehetőségekből próbálják kihozni a maximumot. Sok tapasztalt pilótát láttam már, akik rögtön találtak valami hibát az autóban, amikor nem ment nekik. Ami a felállásunkat illeti, az év elején aggódtam egy kicsit, most már nyugodtabb vagyok.”