Amikor a Mercedes 2010-re életre hívta a gyári Forma-1-es csapatát, arról beszéltek, hogy az első és az építkezésé, a második a futamgyőzelmeké, a harmadik pedig már a bajnoki küzdelemé lesz. A brackley-i alakulat idén, negyedik idényében már számos pole-t és három futamgyőzelmet is gyűjtött, de továbbra sem számítanak bajnoki kihívónak.
A német prémiummárkához idén januárban érkezett motorsportfőnök, egyben a csapat vezérigazgatója és társtulajdonosa, Toto Wolff a Sport Bildnek most megint hasonló távlatról beszélt. A kérdésre, hol látja önmagukat három éven belül, így felelt:
“Addigra igazoljuk az megelőlegezett bizalmat és komoly bajnoki esélyesek leszünk a Mercedesszel. De nem is, három éven belül már meglesz a bajnoki cím” – jósolta az osztrák.
A Mercedesnél idén többször is mondogatták, hogy Nico Rosberg és Lewis Hamilton párosával övék a Forma-1 legerősebb összeállítása, azonban sokan – köztük még Hamilton is! – úgy gondolják, hogy jövőre ez már egyértelműen a Ferrari dicsősége lesz, amikor Kimi Räikkönen és Fernando Alonso ül majd a vörös autókban. Wolff nem ért egyet.
 “Azt hiszem, így is a miénk a legerősebb páros, ugyanis mindkét versenyzőnk tudja, hogy a különbözőségeik és a nagycsapaton belüli kiélezett verseny ellenére sportszerűségre számíthat a másiktól. Alig hiszem, hogy a Ferrarinál is olyan harmonikus lesz a kapcsolat, mint nálunk.”