Hiába van még megnyugtató messzeségben a karácsony, ezt a témát nem tartogathattam adventig. Németországban Michael Schumacher óta nemzeti áhítat övezi a Forma-1-et, és ezt kihasználva szinte minden területen el lehet sütni valamilyen sportághoz tartozó emléktárgyat.

Különleges F1 hangulat karácsonyra 1

A karácsony sem kivétel, a megszokott díszek mellett egy helyi szokás a Schwibbogen állítása is történhet immár benzingőzös hangulatban. A meghitt ablakdísz egy apró szelet Nürburgring, két versenyautóval, és egy hosszú combú grid girl-el, ami a derengő megvilágítással tökéletes ráhangolódást nyújt a szeretet ünnepére.

Különleges F1 hangulat karácsonyra 2

Schwibbogen? Az meg mi?

Karácsonyi ablakdísz. Az Érchegységben honosodott meg a szokás, az ívre rakott mécsesekkel-gyertyákkal a bányászok fejezték ki reményüket, hogy újra megpillanthatják Isten fényes napját, ami a 18. századi bányabiztonsági színvonal miatt többesélyes volt. Általában a jómunkásemberek életéből vett eseményeket faragtak a közepére ill. bibliai jeleneteket ábrázolnak. A legrégebbi fennmaradt darab 1740-es. (Szörényi András)