A négyszeres világbajnok Alain Prost ugyan kiváló kapcsolatot ápolt Keke Rosberggel a McLarennél, de több más csapattársával komoly viszályai voltak. Először Rene Arnoux-val volt feszült a viszonya a Renault-nál, majd Ayrton Sennával az F1 történetének legismertebb belháborúját vívta meg a McLarennél, hogy aztán onnan szabadulva 1990-ben Nigel Mansell-lel is viszálykodjon a Ferrarinál.
A francia legendának tehát bőven van rálátása a témára, de másokkal ellentétben úgy véli, hogy a Ferrarinál jövőre összeálló Fernando Alonso-Kimi Räikkönen párosnál nem feltétlenül lesznek gondok.
“Csak jövőre kapjuk meg a választ, de nagyon jól is elsülhet. Két toppilóta párosítása régebben is bejött már. Persze mindenki Ayrtonra és rám gondol, de valójában még az is jól működött abban a tekintetben, hogy a csúcsra juttatta a csapatot. Nyilván, ha problémák vannak, a csapatvezetésnek meg kell oldania, szóval nem lesz könnyű, de simán bejöhet. Nem azt mondom, hogy biztosan ez a jó döntés, majd meglátjuk.”
 
Prost szerint a két bajnok együttműködését segítheti Räikkönen csendesebb, visszahúzódó alkata: “Abban a tekintetben biztosan könnyebb lesz kezelni, hogy Kimi egészen más karakter (mint a tüzes és egyben intrikus Alonso).”