A szingapúri dobogón ismét kifütyülték a győztes Sebastian Vettelt, az ügyről azóta már majdnem mindenki elmondta a véleményét. Most megszólalt a Red Bull sportigazgatója, Dr. Helmut Marko is, aki szerint van magyarázat a történtekre. “A fütyülés borzasztóan idegesítő, de megmagyarázható” – mondta Marko. Vettel korábban annak tulajdonította a heves reakciót, hogy Szingapúrban sok a Ferrari-drukker.

“Szingapúrban Alonsónak és Webbernek is sok rajongója van, akik nem kedvelik Sebastiant” – folytatta Marko, akinek van még egy teóriája. “Seb ráadásul nem is olyan kifelé forduló, mint Alonso vagy Hamilton, akik szinte minden gondolatukat megosztják a Twitteren. Sebastian szentül védi a magánéletét, amikor csak lehet.”

Sokak szerint nemcsak Vettel személyisége, a Red Bull fölénye és a malajziai multi 21-ügy áll a fütyülés hátterében, arra rátett egy lapáttal egy őszinte nyilatkozat is. “Míg sokan a golyóikat áztatják a medencében már péntek délutántól, mi még akkor is keményen dolgoztunk” – magyarázta Vettel a Red Bull sikereinek tikát. Marko szerint a nyilatkozat ugyan kissé “nyers” volt, de a valóságnak “tökéletesen megfelelő.”