F1: A Mercedes Vettelnek adta az idényt 2

Sebastian Vettel annak ellenére is 32 másodperces előnnyel győzött Szingapúrban, hogy a biztonsági autó a futam felénél engedte el újra a mezőnyt. A címvédő német tempója elképesztő volt, a riválisok a közelében sem jártak.
A szombati időmérőn Nico Rosberg ugyan még megközelítette Vettelt, a vasárnapi rajtnál pedig egy kanyarig előtte is volt, de a Mercedes motorsportfőnöke szerint valójában semmit sem tudnak kezdeni a negyedik címe felé tartó Red Bull-ossal.
“Igen, akár mind a hat maradék futamot megnyerheti, legalábbis az alapján, amit most láttunk” – mondta Toto Wolff. “Körönként két másodperccel gyorsabb volt a szükségesnél. Ha nem lesznek kieséseik, akkor simán tarolhatnak idén. De ha valakik, hát ők valóban meg is érdemlik a bajnoki címeket.”
A néhány pillanatig ígéretes start sem ringatta illúziókba az osztrák szakembert: “Ha másképp alakul az első kanyar, az sem számított volna semmit, mert Sebastian akkor is megvert volna minket. Csakis azt mondhatom, hogy megérdemelten lesz bajnok. A szingapúri teljesítménye abszolút lenyűgöző volt.”