Fernando Alonso három héttel ezelőtt állt elő a “nagy hírrel”, a ferraris spanyol bejelentette, hogy meg fogja venni az összeomlás szélére került baszk profi kerékpárcsapatot, az Euskatel-Euskadit.
Hatmillió eurós befektetésről volt szó, Alonso Asztúriában tervezte a csapat újjáépítését, központi figurának a 2008-as olimpiai bajnok Samuel Sanchezt szánta.
 
Az elmúlt két hétben aztán elcsendesedtek a dolgok az üzlet körül, míg végül tegnap az Euskatel-Euskadi licencének – ezt vette volna meg Alonso – tulajdonosa, a Basque Pro Cycling Team (BCPT) bejelentette, hogy a tárgyalásoknak vége, nem sikerült megegyezni. 


Spanyol sportlapok szerint a csapat jelenlegi vezetőinek és szponzorainak szerződései, a költözés, és Alono teljes üzleti átvilágításra vonatkozó kívánsága jelentették a fő ütközési pontokat.
“Az Euskaltel komoly erőfeszítéseket tett, hogy sikerüljön egyezségre jutni, sem pénzügyi, sem más jellegű fenntartásaink nem voltak. Nem titkolhatjuk a csalódottságunkat, amiért így a alakultak a dolgok az augusztus végi előzetes megállapodás és Fernando Alonso, valamint képviselőinek bejelentései után” – állt a közleményükben.
Alonso is kiadott egy kommünikét, a kétszeres világbajnok versenyző arról beszél, hogy nem mondott le a kerékpáros terveiről:
“Az utolsó pillanatig mindent megpróbáltunk, de egyszerűen lehetetlen volt összehozni a csapatot 2014-re. Azonban a sportági iránti szeretetem, és a beszállási hajlandóságom nem változott, szóval ez csak a jövő kezdete. Holnap reggeltől azon dolgozunk, hogy – ha kell akár az alapoktól – olyan csapatot építsünk, amelyik büszkék lehetünk. A lehető legjobb csapatot, de a megfelelő alázattal. Tudhatják, hogy kitartó vagyok, és mindenek felett szeretem a kerékpársportot.”
“Ahogy sokszor elmondtam már, olyan értékeket képvisel, amelyeket én is a magaménak vallok, és szeretném ezeket az értékeket továbbvinni. A kerékpársport és a rajongói csakis a legjobbat érdemlik, és most, hogy van időnk, a tanulságokat levonva, a lehető legnagyobb odafigyeléssel dolgozunk majd, hogy jövőre minden jó legyen. Most nem jött össze, de össze fog később! Ez a kaland épp csak elkezdődött, jöjjön 2015!”